Dobrých nápadov na úpravu bývania nikdy nie je dosť. Ak máte v pláne stavbu letnej kuchynky, pár dobre mienených rád vám v jej realizácii určite pomôže.
 
Škandinávcom nevadí ani chlad
Príprava jedla v exteriéri má svoje osobitné čaro, a to zistili už aj v Škandinávii. Nemáme na mysli iba grilovanie, ale aj varenie a celkovú prípravu jedla na čerstvom vzduchu, ktorá sa stáva veľmi populárnou. Obľúbili si ju v Austrálčania, ale v poslednom období si získava čoraz viac priaznivcov aj v Európe. Tu však musíme mať na zreteli počasie, hoci severanov neodradil ani chladnejší vzduch.Jedlo na grile.jpg
 
Okrem grilu tu môžete aj variť a piecť
U nás je bežnou výbavou domácností gril, do ktorého investujeme viac peňazí, no nie je jedinou výbavou, ktorú by mala letná kuchyňa obsahovať. Základ tvorí linka, ktorej povrchová úprava vyhovuje exteriéru, pult a drez v štýle, samozrejme, podľa vlastného vkusu. Betónové základy a steny kuchynskej linky sú základ. Všetko však vyžaduje určitý objem investícií, preto si najprv stanovte pevný rozpočet a podľa toho vyberajte.Posedene na terase.jpg
 
Aby vás neprekvapil dážď
Možno máte v okolí ľudí, ktorí grilovanie nemusia, a tak sa orientujte radšej na varenie alebo pečenie pizze. Pracovný priestor zvoľte dostatočne veľký, aby ste mohli pohodlne vykonávať všetky potrebné činnosti a mali všetko po ruke. Povrchy musia byť zvolené tak, aby vyhovovali exteriérovým poveternostným podmienkam, preto sa orientujte skôr na oceľ či betón alebo dlažbu. Tie sa aj ľahko čistia a ošetrujú a sú odolné. Drez je dobré mať napojený na vodu zo studne, teplá voda nie je podmienkou. V zimnom období ho však treba chrániť pred mrazom a vždy v čase, keď nie je využívaný. Vhodné by bolo, ak by ste kuchyňu zastrešili, stačí aj jej časť, aby ste mali útočisko pred nepriazňou počasia. A ak by sa dala odsúvať, to by bolo najideálnejšie riešenie. Počas pekného počasia ju odsuniete a môžete si vychutnávať jedlo pod slnečnými lúčmi.